Capture d’écran 2018-10-07 à 23.06.54.pn

Homelands, places of belonging is een co-creatief communityproject voor en door artiest-nieuwkomers en gedragen door de International Yehudi Menuhin Foundation en haar partners.

 

Acht artiest-nieuwkomers engageren zich over een periode van 6 maanden in een cocreatief artistiek proces met de lokale gemeenschap.

Dit doen ze in tandem met 7 Brusselse socioculturele partners die hen van begin tot einde zullen bijstaan.

Met het thema “HOMELANDS” als inspiratie zal het project een artistieke zoektocht zijn naar wat het betekent om je thuis te voelen, om toe te behoren aan een stad, een gemeenschap, een wijk, ….

  

Het project Homelands wil meeschrijven aan een positief en humaan inclusieverhaal door een duurzame dialoog op gang te brengen tussen lokale burgers en nieuwkomers en dit via één van de krachtigste media die elke cultuur koestert: KUNST.

 

Artiest-nieuwkomers hun plaats als artiest in de maatschappij terug te laten innemen. Hen de kans te geven om hun artistieke know how op een cocreatieve manier te delen met de maatschappij en zo de (inter-)culturele bemiddelaars van morgen te worden: Dat is de missie van ons project.