Ahmad Al Saadi & Norma Pendergast @ Zinnema

Workshop photo & sound

Ahmad Al Saadi

#Photographer (Syria)

Ahmad Al Saadi is een jonge Syrische fotograaf uit Daraa, de eerste stad die opstond tegen de dictatuur in Syrië. Tijdens de revolutie, werkte hij met de oppositie onder verschillende pseudoniemen als burgerjournalist, fotografeerde hij de gebeurtenissen van zijn stad.
In 2013, na de bomaanslagen die het ouderlijk huis verwoestten, werd hij gedwongen Syrië te verlaten. Vervolgens onderneemt hij een reis naar Europa, die hij probeert vast te leggen via de lens van zijn camera.
Vanuit deze levenservaring werden twee fotografische projecten "The Road to Exile" en "My Journey to Life" gemaakt, waarmee hij de prijs won voor de op één na beste fotograaf in Brussel, als onderdeel van de "Show Me" -wedstrijd. Yourope".
Al twee jaar gevestigd in Brussel, fotografeert Ahmad dagelijks de stad en zijn kleine details.

Norma Pendergast

Na mijn succesvolle residentie en het gemakkelijke contact dat ik in de buurt heb gelegd, vroeg Zinnema me om hun vertegenwoordiger te zijn en met Ahmad te werken voor het project Homelands.

Ik ben een freelance artiest en heb geen workshop bij Zinnema.

Ahmad en ik creëren een specifiek werk (met deelnemers uit de buurt) dat is toegesneden op het project. Dit werk is gebaseerd op een vergelijkbare aanpak en indeling als 'Walking with the Postman', waarbij een groter deel van het werk bestaat uit het ontmoeten van de partners en het werken op een specifieke manier aangepast aan elke groep. Ahmad en ik zullen materiaal (audio / visueel / ander) verzamelen en uit dit materiaal bewerken en bouwen.

 

Het definitieve werk was op 4 april 2019 te Zinnema getoond.

zinnema copie.jpg