Mccs.jpg

Hussein Rassim & Amèle Metlini @ Molenbeek

La Maison des Cultures de Molenbeek + Atelier m de Foyer vzw + Ecole 6 + Chamber Music of Europe

Workshop Co-creation Music

logo stretch.jpg

Hussein Rassim

#Oud - from Irak

Jonge Iraakse muzikant, speler van Oud (oriental lute), opgeleid in de grote muziekscholen in Irak. Hij creëerde de groep Solo Baghdad en kwam vervolgens in België aan, nam hij op in 2015, met MuziekPublique op het album Amerli, Refugees for Refugees.


Vervolgens maakt hij de band Nawaris en deze keer neemt hij een album op in het label Homerecord.


Zijn muziek is doordrongen van zowel traditionele Iraakse muziek, maar ook van verschillende muzikale ontmoetingen die hij heeft gemaakt, vooral in Brussel.


Aan de andere kant speelt hij de muziek van een toneelstuk, "Les Inouïes", dat momenteel aan het filmen is in België en Frankrijk (Avignon 2018). Naast tal van concerten en uitvoeringen in België en Europa, staat Hussein Rassim ook aan de oorsprong van een documentaire "De weg terug", waarvoor hij de muziek ondertekent met zijn acolieten Juliette Lacroix en Ersoj Kasimov.

The Homelands Molenbeek team

Het is een ontmoeting tussen Hussein Rassim en violist Amele Metlini (Chamber Music for Europe association).

Samen met het team van het Maison des Jeunes du Foyer zullen ze een co-creatie maken, evenals een twintigtal basisschoolkinderen uit Molenbeek.

Het is een mooie realisatie van de waarden van het project Homelands.

Zaterdag 30 maart om 18.00 uur in het Maison des Cultures et de la Cohésion sociale de Molenbeek
4 rue Mommaerts 1080 Molenbeek


Onder leiding van Hussein Rassim (muziek) en zijn collega's komen een groep lokale jongeren (Foyer) en een groep kinderen uit een buitenschoolse workshop (School 6) samen voor een muzikale en audiovisuele voorstelling rond het centrale thema van het project.