Abdelsalam Abunada

#Film maker #painter (Palestine)

Adelsalam Abunada heeft uitgebreide ervaring met media-ontwikkeling met overheids- en particuliere media en journalisten.

Hij is zeer alert op het versterken van de dialoog, vrijheid, rechtvaardigheid, mensenrechten,
Ik beschouw mezelf als een burger van de wereld die geïnteresseerd is in verhalen van menselijk belang.

Media Development Specialist.
Abdelsalam Abunada voert campagne tegen een wet die de Palestijnse Autoriteit meer censuur zou geven. Met de dood bedreigd, zoekt hij in 2016 asiel in België.

Véronique Golard & Pauline Richon - Studio Platon

Het project "Homelands - Places of belonging", dat acht kunstcentra in Brussel samenbrengt, biedt acht vluchtelingenkunstenaars de mogelijkheid hun artistieke achtergrond met de bewoners van een district te delen.

 

In Evere werken we samen met Abdelsalam Abunada, beeldend kunstenaar en regisseur uit Palestina. Hij zal werken in de wijk Platon met twee animators van het "Artisanou" Centre for Expression and Creativity: Véronique Golard, de keramische werkplaats en Pauline Richon, de teken- en fotoworkshops.

 

Twintig workshops zullen worden georganiseerd van december tot april rond wat het betekent om je thuis te voelen, om te behoren tot een plaats, een gemeenschap ...

Opening op APRIL 6, 2019 om 16.00 uur in Studio Platon
11, Platonlaan 11 in 1140 Evere - waar de werken die tijdens de workshops zijn gemaakt, worden tentoongesteld.
 

Daarna ontdekt het publiek de 6m x 2m muurschildering die 5 jaar zichtbaar is (Clos des Lauriers Roses). Als kunstenaar in residentie in de wijk Platon van Evere ontmoet Abdelsalam Abunada (schilderij) wekelijks de bewoners van de wijk. Op basis van hun persoonlijke ideeën en verlangens met betrekking tot hun huis, creëren zij samen een multidisciplinair artistiek werk dat in hun buurt tentoongesteld wordt.

entrela.jpg

Abdelsalam Abunada & Véronique Golard & Pauline Richon @ Evere

L'Entrela' & Studio Platon

Workshop Homelands