Muse ok.png

Ali Sabri & Patries Wichers @ MUS-e

Vierde leerjaar van basisschool Baron Steens

Workshop Painting

Ali Sabri

#Painter (Irak)

Als autodidactisch schilder ontdekte ik al op zeer jonge leeftijd het plezier van het schilderen.

Ik maak de meeste van mijn werken op canvas, maar ik schilder ook op het glas of direct op de muren.
Mijn artistieke reis begon ongeveer zes jaar, toen ik de tekening ontdekte. Al snel was ik bekend met de technische olieverf die ik met de dag verbeter.


Aangekomen in België in augustus 2015, had ik al de kans om een aantal van mijn werken te exposeren op plaatsen die zo beroemd zijn als de CC Strombeek, de Zandloper van Wemmel, de Boghossian Foundation, het SMAK van Gent en de Hasselt Z33 .

Patries Wichers

Patries Wichers werd in 1959 in Nederland geboren uit Indonesische ouders.

 

Ze studeerde af als schilder aan de Koninklijke Kunstacademie van 's-Hertogenbosch (NL) met een diploma in pedagogiek en didactiek voor kunstenaars.

 

Tot 2000 werkte ze aan een schildercarrière met tentoonstellingen en beurzen. Patries Wichers werkte ook in mode en theater en dankt deze ervaring nog steeds aan veel inspiratie voor het werken met kinderen

 

Sinds 2000 werkt ze met kinderen in het MUS-E-project en verschillende musea (Schone Kunsten, Etnografische en Hedendaagse Kunst).

MUS-E brengt professionele kunstenaars in het onderwijs om samen met kinderen en leerkrachten op ontdekkingsreis te gaan binnen hun artistieke métier .

Op een laagdrempelige wijze kan iedereen zich direct uitdrukken en wordt er veel ruimte gegeven aan de diversiteit en inbreng van elk individu. Samen komen we met plezier tot collectieve creaties die de dynamiek van de groep weergeven.
MUS-E kunstenaar Patries Wichers ontvangt schilder Ali Sabri in het vierde leerjaar van basisschool Baron Steens om vanuit het primaire tekenen en schilderen de kinderen al beeldend in dialoog met elkaar te laten gaan.

Opening op 25 april - 14:30

Baron Steens Basisschool Hoogstraat 255 - 1000 Brussel. Belichting 15 dagen zichtbaar.


Samen met een basisschool van de Marollen van Brussel ging Ali Sabri (schilderkunst) op zoek naar de plaatsen van herkomst van elk kind en het gevoel erbij te horen.  De sessies zullen leiden tot een tentoonstelling in samenwerking met de "Vlooienmarkt" van de Place du jeux de balles.